13 maj 2013

Iværksætterselskaber

Et enstemmigt Folketing har netop åbnet op for en ny selskabsform – de såkaldte iværksætterselskaber. Selskabsformen indebærer, at bl.a. iværksættere kan stifte et selskab med en selskabskapital på 1 krone.

Herudover sænkes kapitalkravet for alle anpartsselskaber fra kr. 80.000 til kr. 50.000

Iværksætterselskabet er en særlig form for anpartsselskab, hvor kapitalen opspares fra 1 kr. indtil den udgør 50.000 kr. Opsparingen skal udgøre 25 pct. af overskuddet i virksomheden indtil kapitalkravet et nået. Først derefter kan der udbetales udbytte fra selskabet. Når selskabskapitalen og opsparingen udgør 50.000 kr., kan selskabet omregistreres til et almindeligt anpartsselskab.

Iværksætterselskabet er i øvrigt omfattet af de generelle krav, der gælder for anpartsselskaber. Det gælder f.eks. at selskabet skal have et tilstrækkeligt kapitalberedskab og at ledelsen kan ifalde ansvar.

Samtidig med lovændringen afskaffes muligheden for fremadrettet at stifte et såkaldt S.M.B.A. (selskab med begrænset ansvar).

Nyheden er skrevet i generelle vendinger. Det kan derfor anbefales at kontakte Blicher Revision for konkret rådgivning.

Vi har kontorer i Aulum, Herning og Silkeborg, klik her for at få kontakt til en revisor fra Blicher Revision.

Kom på forkant med aktuelle nyheder for selvstændige og økonomi interesserede – bliv medlem af vores gruppe på Linkedin eller tilmeld dig vores nyhedsbrev