01 juni 2023

Lønindtægt påvirker ikke længere folkepensionen

Folketinget har den 1. juni 2023 vedtaget, at folkepensionisters lønindtægter ikke længere skal have indflydelse på størrelsen af folkepensionen.

De nye regler har virkning med tilbagevirkende kraft for hele 2023, men der sker ingen umiddelbar ændring af folkepensionen. Reguleringen sker først i begyndelsen af 2024, når der sker efterregulering af pensionen for 2023.

Det forventes, at flere pensionister vil fortsætte med at arbejde.

De folkepensionister med lønindtægt, som har valgt at udskyde pensionen for at undgå modregning, bør genoverveje beslutningen. De opsparer ganske vist et ventetillæg, men de skal være opmærksom på, at ventetillægget bortfalder ved dødsfald.

Anden indkomst end lønindtægt herunder private pensionsindtægter og kapitalindkomst vil fortsat have indflydelse på folkepensionens størrelse.

Fra 1. januar bliver ægtefællers arbejdsindkomst heller ikke modregnet i folkepensionen. Denne del er allerede implementeret i pensionsudbetalingerne i 2023.

Medarbejder nyheder

Herning

Jan Heesgaard

partner, statsaut. revisor

jh@blicher.dk
4011 5331
Sikker email: Link til sikker mail

Nyheden er skrevet i generelle vendinger. Det kan derfor anbefales at kontakte Blicher Revision for konkret rådgivning.

Vi har kontorer i Aulum, Herning og Silkeborg, klik her for at få kontakt til en revisor fra Blicher Revision.

Kom på forkant med aktuelle nyheder for selvstændige og økonomi interesserede – bliv medlem af vores gruppe på Linkedin eller tilmeld dig vores nyhedsbrev

Herning

Jan Heesgaard

partner, statsaut. revisor

jh@blicher.dk
4011 5331
Sikker email: Link til sikker mail