03 maj 2017

Ny konsekvens af manglende ejerregistrering

A/S, ApS, IVS, P/S og SE-selskaber har i en årrække haft pligt til at registrere ejerforhold, hvorefter personer eller virksomheder, der ejer 5 procent eller mere af kapitalen eller stemmerne, skal registreres. Hvis ingen personer eller virksomheder ejer 5 procent eller mere, skal dette tilsvarende angives.

Ved tvivl om registreringen, kan denne ret enkelt kontrolleres ved opslag på www.CVR.dk eller ved kontakt til Blicher.

Efter lovbestemmelser, der trådte i kraft den 1. januar 2017, har Erhvervsstyrelsen mulighed for at tvangsopløse virksomheder, der ikke har ejerregistreringen på plads.

Udsendelse af rykkere ved manglende registrering
I den kommende tid udsendes påmindelsesbreve til virksomheder, der har undladt registreringen af ejerforhold. For virksomheder, der ikke har registreret ejerforhold inden udløbet af fristen i skrivelsen, påbegynder Erhvervsstyrelsen en tvangsopløsningsproces.

I sidste instans vil Erhvervsstyrelsen anmode skifteretten om at tvangsopløse virksomheden, hvis registreringen ikke kommer på plads indenfor fristen i et senere varslingsbrev. Virksomheden modtager endvidere en kopi af brevet til skifteretten ved manglende overholdelse af fristen.

Det må forventes, at ovenanførte skrivelser sendes til virksomhedens digitale postkasse, hvorfor det altid er tilrådeligt at holde øje med indholdet heri.

Nyheden er skrevet i generelle vendinger. Det kan derfor anbefales at kontakte Blicher Revision for konkret rådgivning.

Vi har kontorer i Aulum, Herning og Silkeborg, klik her for at få kontakt til en revisor fra Blicher Revision.

Kom på forkant med aktuelle nyheder for selvstændige og økonomi interesserede – bliv medlem af vores gruppe på Linkedin eller tilmeld dig vores nyhedsbrev