24 oktober 2017

Skal din virksomhed kunne handle værdipapirer efter 3. januar 2018?

LEI-kode bliver obligatorisk når du handler værdipapirer
Fra og med den 3. januar 2018 skal alle virksomheder, fonde, foreninger mv., som vil handle værdipapirer igennem en værdipapirhandler (typisk banker ol.), have en såkaldt LEI-kode (Legal Entity Identifier).

Kravet om denne 20-cifrede kode kommer fra EU, som kræver større gennemsigtighed med virksomheders handel på finansielle markeder.

Man skal have en LEI-kode hvis man:

  • er CVR registeret erhvervskunde ved en værdipapirhandler (typisk banker ol.).
  • vil købe eller sælge aktier, obligationer eller andre finansielle instrumenter, der er optaget til handel på et reguleret marked.

Hvor får man en LEI-kode?
Der findes en række internationale udbydere af LEI-koder, men endnu ingen reel dansk udbyder. Din bank vil kunne henvise til en udbyder, eller du kan få mere information om LEI-koder og udbydere på finanstilsynets hjemmeside: https://finanstilsynet.dk/Ansoeg-og-Indberet/LEI-kode.

I ansøgningen skal der gives forskellige oplysninger om f.eks. virksomhedens generelle stamoplysninger, koncernejerstruktur mv.

Hvad koster det?
Prisen for at få oprettet en LEI-kode varierer alt efter hvilken udbyder man vælger. Man kan med fordel allerede nu få bestilt virksomhedens LEI-kode, og få den sendt videre til sin bank/værdipapirhandler, da der i nogle tilfælde er en vis sagsbehandlingstid, som kan medføre, at man ved sen ansøgning ikke når at blive registreret inden 3. januar 2018. Konsekvensen heraf vil være, at der ikke kan foretages handler med værdipapirer efter fristen.

Virksomheder skal selv sørge for at ansøge om en LEI-kode, men ansøgningen kan også ske ved en autoriseret repræsentant for virksomheden. Hos Blicher Revision & Rådgivning er vi klar til at yde den fornødne assistance.

Medarbejder nyheder

Herning

Jonas Langhoff

revisor, cand. merc. aud.

jl@blicher.dk
2523 3722
Sikker email: Link til sikker mail

Nyheden er skrevet i generelle vendinger. Det kan derfor anbefales at kontakte Blicher Revision for konkret rådgivning.

Vi har kontorer i Aulum, Herning og Silkeborg, klik her for at få kontakt til en revisor fra Blicher Revision.

Kom på forkant med aktuelle nyheder for selvstændige og økonomi interesserede – bliv medlem af vores gruppe på Linkedin eller tilmeld dig vores nyhedsbrev

Herning

Jonas Langhoff

revisor, cand. merc. aud.

jl@blicher.dk
2523 3722
Sikker email: Link til sikker mail