06 december 2018

Større skattefrit bundfradrag ved udlejning af fritidsbolig

Det længe ventede lovforslag om forbedring af regler for udlejning af fritidsboliger er nu endelig blevet fremsat. De foreslåede regler træder i kraft fra og med den 1. januar 2018.

Bureauer, som der formidler udlejning af ferieboliger, har pligt til at foretage indberetning af de årlige lejeindtægter til SKATs Indkomstregister.

Ejere, som selv står for udlejningen, har i 2018 et årligt skattefrit bundfradrag for bruttolejeindtægter på kr. 11.000. Ved udlejning gennem et udlejningsbureau andrager bundfradraget i 2018 kr. 21.900 efter de hidtidige regler.

Den skattepligtige bundgrænse forslås nu forhøjet til kr. 40.000 for 2018, hvor der sker udlejning og indberetning via et udlejningsbureau. Det store bundfradrag gælder også ved udlejning af ferieboliger beliggende i udlandet, når udlejningsformidleren indberetter årets lejeindtægter til SKATs Indkomstregister.

I den del af bruttolejeindtægten, som overstiger bundfradraget, gives et yderligere fradrag på 40%.

Medarbejder nyheder

Herning

Jan Heesgaard

partner, statsaut. revisor

jh@blicher.dk
4011 5331
Sikker email: Link til sikker mail

Nyheden er skrevet i generelle vendinger. Det kan derfor anbefales at kontakte Blicher Revision for konkret rådgivning.

Vi har kontorer i Aulum, Herning og Silkeborg, klik her for at få kontakt til en revisor fra Blicher Revision.

Kom på forkant med aktuelle nyheder for selvstændige og økonomi interesserede – bliv medlem af vores gruppe på Linkedin eller tilmeld dig vores nyhedsbrev

Herning

Jan Heesgaard

partner, statsaut. revisor

jh@blicher.dk
4011 5331
Sikker email: Link til sikker mail