16 marts 2020

Udvidede oplysningskrav om kontrollerede transaktioner for selskaber – og hovedaktionær/-anpartshaver

Skattestyrelsen har fra og med indkomståret 2019 ændret oplysningsskemaet (tidligere selvangivelsen) for selskaber, således at den hidtidige bagatelgrænse på kontrollerede transaktioner på 5 mio. kr. er bortfaldet. Dermed skal alle – store som små – kontrollerede transaktioner nu indberettes på oplysningsskemaet for selskaber for indkomståret 2019.

Hovedaktionærer/-anpartshavere omfattet af samme oplysningskrav
Det er i relation hertil præciseret, at hovedaktionærer/-anpartshavere også skal indrapportere om kontrollerede transaktioner i forbindelse med deres personlige oplysningsskema. Rapporteringen sker i blanket 05.021. Blanketten skal indsendes blot der er et kontrolleret forhold/hovedaktionærforhold – altså uanset om der rent faktisk har været transaktioner.

Er du hovedaktionær/-anpartshaver og står foran at skulle færdiggøre den netop offentliggjorte årsopgørelse for 2019, er du meget velkommen til at kontakte os for hjælp til at opfylde de nye krav.

 

Nyheden er skrevet i generelle vendinger. Det kan derfor anbefales at kontakte Blicher Revision for konkret rådgivning.

Vi har kontorer i Aulum, Herning og Silkeborg, klik her for at få kontakt til en revisor fra Blicher Revision.

Kom på forkant med aktuelle nyheder for selvstændige og økonomi interesserede – bliv medlem af vores gruppe på Linkedin eller tilmeld dig vores nyhedsbrev