19 november 2020

Ny chance for momslån – og udskydelse af tilbagebetalingsfristen

I en periode indtil den 16. juni 2020 var det muligt rentefrit at låne virksomhedens moms, indbetalt 2. marts 2020. Lånet udløb oprindeligt den 1. april 2021, hvor momslånet herefter skulle tilbagebetales. Tilsvarende ordning blev indført for lønsumsafgiftspligtige virksomheder.

Virksomheder, der enten ikke ønskede at udnytte muligheden for et rentefrit lån – eller overså fristen i første omgang, har netop fået en ny chance for at søge. Samtidig er fristen for tilbagebetaling af de rentefrie lån blevet udskudt.

Den nye mulighed for rentefrit ”momslån”
Den nye lånemulighed omfatter virksomheder, der ikke i forvejen har et moms- eller lønsumsafgiftslån. Der kan ansøges i perioden fra den 17. november 2020 til 18. december 2020 via virk.dk. Vedrørende de generelle forudsætninger for rentefri moms- eller lønsumsafgiftslån henvises til tidligere artikel.

Udskydelse af tilbagebetalingen
Tilbagebetalingsfristen er nu udskudt til den 1. november 2021. Dette forekommer særligt hensigtsmæssigt, eftersom moms for f.eks. mindre virksomheder ellers forfalder den 1. marts 2021 for hele perioden 1/1 2020 – 31/12 2020. Konklusionen har formentlig været, at betaling af op til 1,5 års moms inden for en måned ville være et for stort likviditetspres for virksomhederne.

Nyheden er skrevet i generelle vendinger. Det kan derfor anbefales at kontakte Blicher Revision for konkret rådgivning.

Vi har kontorer i Aulum, Herning og Silkeborg, klik her for at få kontakt til en revisor fra Blicher Revision.

Kom på forkant med aktuelle nyheder for selvstændige og økonomi interesserede – bliv medlem af vores gruppe på Linkedin eller tilmeld dig vores nyhedsbrev