Få skattepenge retur for dit underskud

Virksomheder med forsøgs- og udviklingsomkostninger kan få udbetalt skatteværdien af et underskud, når underskuddet stammer fra forsøgs- og udviklingsomkostninger (skattekredit). Reglen er indført i et forsøg på at øge innovation og iværksætteri ved at forbedre finansieringen i virksomhedens etableringsfase. Reglen henvender sig i princippet til alle brancher og virksomheder, der afholder forsøgs- og udviklingsomkostninger, men vil naturligvis være særlig relevant for visse it-virksomheder, biotechvirksomheder og lignende.

Eksempel:

Virksomhedens skattemæssige resultat før afholdelse af forsøgs- og
udviklingsomkostninger andrager
100.000
Afholdte forsøgs- og udviklingsomkostninger-1.000.000

Samlet underskud– 900.000
Anvendelse af reglerne om skattekredit900.000

Skattepligtig indkomst til beskatning0

Da det samlede underskud ikke overstiger de afholdte udviklingsomkostninger vil der kunne udbetales 22 % af underskuddet eller kr. 198.000. Reglen er, som det fremgår, et alternativ til underskudsfremførsel og er derfor særlig attraktiv for iværksættere og virksomheder i etableringsfasen, da skatterefusionen fungerer principielt som en rentefri investeringskredit.

Reglerne omfatter selskaber samt personligt drevne virksomheder, der anvender virksomhedsskatteordningen, og der kan maksimalt konverteres årlige udgifter på kr. 25 mio. svarende til en skatteværdi på kr. 5,5 mio. Anmodning om anvendelse af disse regler og udbetaling, skal ske via et særligt online ansøgningsskema på SKAT’s hjemmeside (Ansøgning – skattekreditordning). Det online ansøgningsskema kan findes på SKAT’s hjemmeside her.

Herning

Per Jensen
partner, statsaut. revisor
2523 3731
pj@blicher.dk

Blicher aktuelt

Nyheden er skrevet i generelle vendinger. Det kan derfor anbefales at kontakte Blicher Revision for konkret rådgivning.

Vi har kontorer i Aulum, Herning og Silkeborg, klik her for at få kontakt til en revisor fra Blicher Revision.

Kom på forkant med aktuelle nyheder for selvstændige og økonomi interesserede – bliv medlem af vores gruppe på Linkedin eller tilmeld dig vores nyhedsbrev her!